Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İspanaklı ve peynirli gül böreği tarifi ile evde kolayca harikalar yaratın.

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Çay saatlerinize neşe katacak gül böreği tarifi! Şimdi daha pratik ve lezzetli. Akşamdan hazırla, sabah fırına ver.

Yapımı kolay, lezzeti dillere destan! Gül böreği tarifi, detaylı anlatımı ve alternatif iç harç önerileriyle haberimizde. İşte en lezzetli börek tarifi...

Yumuşacık Gül Böreği Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

İçi için

Beyaz peynir
1 tutam ıspanak (iç harcı maydanozlu peynirli, sade peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz)
Su bardağım 200 ml ️çay bardağım 125 ml

Yumuşacık Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Ispanağın küçük taze yapraklarını küçük küçük doğrayalım, rendelediğimiz peynirle karıştıralım.
Sos malzemelerini uygun bir kaba alıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Yufkayı tezgaha alıp açalım, sostan üzerine fırça ile sürelim.
Sonra 4 e bölelim uzun kenarına peynir ve ıspanak karışımını koyalım rulo şeklinde saralım daha sonra ruloyu kendi etrafında dolayıp gül şekli verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bütün yufkalar için aynı işlemi yapalım. Kalan sosu böreklerin üzerine bolca sürelim.
Buzdolabına koyup 3-4 saat dinlendirelim (akşamdan yapıp buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz)
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp, 5-10 dk bekleyelim yumuşacık böreklerimiz hazır

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri