Mükemmel mercimek köftesi yapmanın sırları bu tarifte! Tam ölçüler ve püf noktalar ile her lokmada aynı lezzeti yakalayın.
Mercimek köftesi ile sofralarınızı şenlendirmek ister misiniz? Tam ölçülü ve lezzetli bir tarif veriyoruz. Bu tarifle mercimek köftesini sevdiklerinizle paylaşabilir ve beğenileri toplayabilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
3,5 su bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
1 adet kuru soğan
1 demet taze soğan (ben kullanmadım)
Yarım demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 (yarım) çay bardağı su (sosa eklenecek)
Tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimeği yıkayıp süzelim tencereye alalım. Üzerine 3,5 bardak su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
Birazcık suyu kalana kadar kaynatalım daha sonra bulguru üzerine ilave edip karıştıralım altını kapatalım. Bu şekilde yarım saat dinlenerek bulgurlarımız şişecek.
Bir tavada soğan ve yağı kavuralım. Salçayı ilave edip biraz daha kavuralım. Yarım çay bardağı suyu ilave edip karıştıralım. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
Sosu, mercimeğin olduğu tencereye boşaltıp bir kaşık yardımıyla biraz karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika el yakmayacak şekilde soğumasını bekleyip elimiz yanmadığı zaman güzelce yoğuralım.
Baharatlarını ve yeşilliğini de ilave ederek iyice yoğuralım. Ne kadar iyi yoğurulursa o kadar güzel kıvam alır.
Son olarak limonunu da ayarlayıp elimizle şekil verelim. Kıvırcık ve limonla servis edelim afiyet olsun.