Kıtır kıtır bir kurabiye hayali kuruyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İşte size ev yapımı tırtıl kurabiye tarifi! Hem kolay hem de bereketli bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Çayın yanında ne iyi gider diye düşünüyorsanız, cevabımız hazır: Ev yapımı tırtıl kurabiye! Uzun süre tazeliğini koruyan ve her ısırıkta kıtırlığını hissedeceğiniz bu tarif, kurabiye yapmanın ne kadar keyifli olduğunu gösterecek.

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.