Fındıklı kurabiye, büyük küçük herkesin sevdiği, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak.

Fındık ve kurabiyenin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, tatlı krizlerinize pratik bir çözüm sunuyor. Ev yapımı ağızda dağılan fındıklı kurabiye yapımının püf noktalarını keşfedin.

Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, fındıklı kurabiye ideal bir seçim. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes fındıklı kurabiye tarifi...

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye tarifimizle, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi sunuyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!