Milföy hamuru, tatlı yapımında bir devrim niteliğinde. Bu kolay ve pratik tariflerle, herkesi tatlı ustası yapacak sırları paylaşıyoruz.

Az malzemeyle, az zamanda büyük lezzetler yaratmak mı istiyorsunuz? Milföy hamuru ile yapabileceğiniz tatlı tariflerini keşfedin.,

Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes milföy tatlılarıyla tanışmaya hazır olun. Hem zamandan tasarruf edin hem de damakları şenlendirin.

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi

Malzemeler

10-12 adet kare milföy hamuru

Kreması için;

500 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için

toz fıstık

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım. Çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpalım ve ocaktan alalım.
Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
Milföy hamurlarımızı tezgaha açalım ve oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyelim.
Daha sonra her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim. Dilerseniz kare yerine çay bardağı ile keserek daireler de elde edebilirsiniz. Şekil olarak güzel oluyor. Ancak kenarlardan kesilen fazla parçalar israf oluyor diye düşünebilirsiniz. Bu yüzden tercih size kalmış 
Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Dizerken arada pek boşluk kalmayacak şekilde sıkıca dizebilirsiniz. Çünkü milföyler pişerken zaten küçülüyor :) Pişirme kağıdı kullanmanızı her zaman tavsiye ederim. Hem pişirme daha güzel oluyor hem de temiz iş çıkıyor 
Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
Muhallebi ve milföyler ılıdıktan sonra bir araya gelebilirler. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım. Her iki parçasına da krema sürelim. Kapatmadan önce dilerseniz bir dilim muz gibi sevdiğiniz bir meyveden de yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alalım. Üzerlerini pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyelim. Dilerseniz hemen veya bence birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

Kolay tatlı yapmanın püf noktaları;

Bu tatlının kreması çok akışkan olmamalı, aksi halde milföye sürdüğünüz gibi akabilir. Bu sebeple verdiğim un miktarında kaşık tepeleme dolu olacak.

Pastaların içerisine meyve yerleştirirseniz pastayı fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm.

MasterChef Chiles en Nogada tarifi! Chiles en Nogada lezzet katacak tüyo MasterChef Chiles en Nogada tarifi! Chiles en Nogada lezzet katacak tüyo

Çikolata sosu olarak hazır satılan çikolata soslarını kullanabilirsiniz, veya evde benmari usulü erittiğiniz çikolataya biraz sıvı krema ekleyip kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Tatlınızı servis etmeden önce 1-2 saat dinlendirmenizi öneririm çok daha lezzetli olacaktır.

Kolay ve pratik tatlı tarifleri listenize bu milföylü tatlı tarifimi mutlaka ekleyin, emin olun pişman olmayacaksınız.

Milföy hamuruyla hazırlanan bu tatlılar, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfaklarda yeni bir sayfa açıyor. Az malzeme ve kısa sürede hazırlanan bu tatlılar, her anınızı tatlandıracak. Bu kolay ve pratik tatlı tariflerini deneyin, mutfakta harikalar yaratın. Her zaman lezzetli sonuçlar alacağınız bu tariflerle tatlı yapmak artık çok daha keyifli. Afiyet olsun!