MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar, geleneksel bir Meksika lezzeti olan chiles en nogada ile izleyicilere ilham verdi. Cevizli yemek tarifleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bu tarif, tatlı ve tuzlu lezzetlerin benzersiz uyumunu sunuyor. Peki, chiles en nogada tarifi nasıl yapılır? İşte, chiles en nogada malzemeleri ve tarifi…

Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma Gelinim Mutfakta Tavuklu Patates Sarma

Chiles en Nogada İçin Gerekli Malzemeler

12 adet biber (orta boy, tercihen poblano biberi)
300 gr kıyılmış dana eti
300 gr kıyılmış domuz eti
Tuz ve karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ adet ince doğranmış soğan
120 gr soyulmuş ve doğranmış badem
120 gr çam fıstığı
100 gr kuru üzüm
350 gr taze soyulmuş ceviz
1 bardak süt
1 bardak krema
2 adet olgun nar (çekirdekleri)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Chiles en Nogada Tarifi

Biberleri Hazırlayın: Biberleri ızgarada kızartın ve 30 dakika temiz bir kurulama bezine sararak dinlendirin. Ardından, dış kabuğunu soyun ve biberlerin bir kenarına dikey bir kesik atın. Sapları sağlam bırakacak şekilde içindeki tohumları ve filizleri çıkarın.

İç Harcı Hazırlayın: Kıyılmış domuz ve dana etini tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyerek soteleyin. Ardından badem, çam fıstığı ve kuru üzümü ekleyin, etler iyice pişene kadar karıştırarak pişirin.

Biberleri Doldurun: Hazırlanan iç harcı biberlerin içine dikkatlice doldurun ve biberleri kürdan yardımıyla kapatın. Doldurulmuş biberleri bir servis tabağına dizin.

Nogada Sosunu Hazırlayın: Cevizleri bir kapta öğütün ve sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Ardından kremayı ilave ederek sosu pürüzsüz hale getirin.

Servis Edin: Biberlerin üzerine cevizli nogada sosunu dökün ve nar taneleri ile kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.