İrmikle hazırlanan tatlılar, benzersiz dokularıyla daima dikkat çeker. Ancak bu sütlü irmik tatlısı, hem ekonomik hem de lezizliğiyle bir adım öne çıkıyor. İrmiğin sütlü tatlılarda yarattığı o eşsiz kıvam ve lezzet, gerçekten denemeye değer. İşte adım adım sütlü irmik tatlısı tarifi...

İrmik kullanılarak yapılan tatlılar kendilerine öz dokularıyla oldukça seviliyor. İrmiği sadece helvada kullanmamak gerekiyor. Sütlü irmik tatlısı tarifi oldukça hafif oluyor. Çok az malzemeyle hazırlanan bu enfes tatlıyı mutlaka denemeniz gerekiyor.

İrmik tatlısı sütlü bir tatlı olmasına rağmen yoğun kıvamı sayesinde diğer sütlü tatlılardan ayrılıyor. En ekonomik tatlılar arasında yer alan irmik tatlısı çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Kış aylarının dondurması olarak görülen bu irmik tatlısı favoriniz olabilir.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.
AFİYET OLSUN!