Kısır nasıl yapılır? Uzman şeften harika bir kısır tarifi geldi. Bu tarifle kısıra bambaşka bir lezzet katacaksınız. İşte detaylar…
Kısır severlerin gözdesi bu tarif oldu. Damaklarda iz bırakan bu kısıra kimse hayır diyemiyor. Bu tarifle herkesi kendinize hayran bırakacaksınız…
KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.
LEZZETLİ KISIR TARİFİ
Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun