Kütür kütür bir lahana turşusu yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? İşte usta turşucuların gizli tarifi! Sadece bir tatlı kaşığı bu malzeme ile ertesi gün turşunuzu kütür kütür yapabilirsiniz. Lahanayı 3-5 dakika kaynatın ve beklemeden lezzeti yakalayın!

Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi Ağızda dağılan lezzet: Evde kolayca yapabileceğiniz Revani Tatlısı tarifi

Kütür Kütür Lahana Turşusu İçin Malzemeler:

1 adet büyük boy lahana
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 adet orta boy havuç
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 litre içme suyu
1 çay kaşığı limon tuzu

Kütür Kütür Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahananın dış yapraklarını güzelce yıkayın. Kök kısmını keskin bir bıçak yardımıyla çıkarın.
Lahanayı 4 eşit parçaya bölün ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
Lahanaların üzerine kaya tuzunu ekleyip tüm yaprakları tuzla ovun.
Kavanoza lahanayı yerleştirmeye başlayın. Aralarına iri iri doğradığınız havuçları dizin.
Kavanoza doldurduğunuz lahanaların üzerine toz şeker, sirke ve sarımsağı ekleyin. İçme suyunu ekleyip lahanaların üzerini tamamen geçecek kadar doldurun.
Son olarak limon tuzunu ilave edip kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Hazırladığınız turşuyu oda sıcaklığında ve güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletin. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında saklayarak daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Turşunun daha hızlı olmasını isterseniz, lahanayı kaynar suda 4-5 dakika haşlayabilirsiniz.
Arzu ederseniz turşuya dereotu ekleyebilirsiniz.
Turşuyu oda sıcaklığında ve güneş görmeyen bir yerde en az 15 gün bekletin.
Afiyet olsun!