Yemek

Bulut gibi kabaran, Limon aromasıyla ferahlık katan: Limonlu Sodalı Kek tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak, limonun taze aromasıyla harmanlanmış nefis bir kek tarifiyle tanışın! Yumuşacık, kabarık ve limon aromasıyla dolu: Limonlu Sodalı Kek tarifiyle tatlı anlar sizi bekliyor

Abone Ol

Aromasıyla damağınızda kalacak, puf puf kabaran Limonlu Sodalı Kek tarifini keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Serinletici limon aromasıyla harmanlanmış, kabarıp yumuşacık bir lezzet deneyimi sunan Limonlu Sodalı Kek tarifine hoş geldiniz! Bu nefis tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi tatlı bir sürprizle buluşturmanın en lezzetli yolunu sunuyor.

İçerisindeki limon kabuğu rendesi ve sıvı yağın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, çay ve kahve saatlerinizi ya da özel günlerinizi tatlandırmak için mükemmel bir tercih. Peki limonlu kek nasıl yapılır? Puf puf kabaran kek yapmanın püf noktası! İşte, sizi cezbedecek Limonlu Sodalı Kek tarifinin detayları...

Limonlu Sodalı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe soda
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un


Limonlu Sodalı Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları oda sıcaklığında beklemiş bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın.

Ardından maden suyu, limon suyu ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.

Limon kabuğu rendesini de ilave ederek karışıma katın.

Ayrı bir kapta elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin, tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.

Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakın.

Ilıyan ve soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Limonlu Sodalı Kek Tarifinin İpucu:

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Limon kabuğu rendesini vanilinle birlikte ovuşturarak aromasını daha yoğun hale getirebilirsiniz. Limonun beyaz kısmını rendelemezseniz, kekinizin tadı daha hafif ve dengeli olacaktır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }