Patatesli rulo poğaça, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak bir lezzet. Yumuşacık hamuru ve baharatlı patatesli içi ile damaklarda iz bırakacak. İşte pratik ve nefis tarifi…

Patatesli rulo poğaça tarifiyle kahvaltılar artık daha lezzetli! Yumuşacık ve çıtır çıtır bu poğaça, ağızları tatlandıracak.

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı ılık su
2 çay kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
5-5,5 su bardağı un

İçi için;

2 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi

Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır? Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır?

İlk önce iç harcını hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp suyunu süzün içine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice ezin.
Krema sıkma torbasına koyup hazırlayın.
Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine ılık su ile mayayı açıp ilave edin.
Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Merdane ile bezeleri oval şekilde açıp iç harcı koyup rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Hepsini bu şekilde hazırlayın.
Üzerine örtüp yarım saat tepside mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizin.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun….

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri