İrmikli patates köfte tarifi, ekonomik ve lezzetli bir yemek alternatifi sunuyor. Pratik yapımıyla mutfakta vakit kazandıran bu tarif, çay saatlerinin ve ana yemeklerin vazgeçilmezi olacak. 

İRMİKLİ PATATES KÖFTESİ TARİFİ MALZEMELERİ

Köftesi için;

1 adet soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı irmik

1 su bardağı köftelik bulgur

1/2 demet maydanoz

2 adet yumurta

2 su bardağı sıcak su

2,5 yemek kaşığı un

3 adet haşlanmış patates

Dışı için;

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

1 adet yumurta

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

Kızartmak için;

3 su bardağı sıvı yağ

İRMİKLİ PATATES KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI

Son derece lezzetli olan irmikli patates köftesi yapmak için ilk olarak geniş bir kap içerisinde bulgur ve irmiği birleştirin.

Üzerine sıcak su ekleyerek kabın üstünü örtüp, 15 dakika kadar malzemelerin şişmesi için bekleyin.

Demlenerek şişen bulgur ve irmiğin üzerine; yumurta, un, incecik kıyılmış maydanoz, ince ince doğranmış soğan, ezilmiş patates, baharatlar ve tuzu ilave ederek güzelce yoğurun.

Harç hazır olduktan sonra irmikli patates köftesinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, köfte şekli verin.

Köfteleri yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirirken, bir kapta un ve çırpılmış yumurtayı karıştırın.

Köfteleri önce bu sosa, ardından irmiğe bulayarak kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı renk alana kadar pişirin.