Yemek

Çay saatlerinin vazgeçilmezi: Ev yapımı Elmalı Turta tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, fırından çıkar çıkmaz evi tarçın kokusuyla dolduran Elmalı Turta tarifi burada! Hem lezzetli hem pratik; hemen deneyin...

Abone Ol

Ev yapımı Elmalı Turta ile çay saatlerinizi lezzet şölenine dönüştürün. Tarçının büyüleyici kokusu ve elmanın tatlılığının muhteşem birleşimi ile tanışın. Tarifimiz adım adım sizlerle...

ELMALI TURTA MALZEMELERİ

250 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 Adet orta büyüklükte yumurta
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri

İç Malzeme;

4-5 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz

ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?

Pudra şekeri hariç tüm kuru malzemeleri oda sıcaklığında olan tereyağına ekleyip, unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Bir parçasını donması için buzluğa koyalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına elimizle yayarak turtamızın tabanını oluşturalım.
Kabuğunu soyduğumuz elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak genişçe bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Çekilmiş cevizlerimizi ekleyerek, tart tabanımızın üzerine yayalım.
Dondurucuda sertleşen hamuru rendeyle tartımızın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet Olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }