Deneyen herkes bayılıyor! Hem sağlıklı hem lezzetli bir seçim yapmak istiyorsanız, bu poğaça tarifi mutlaka denemelisiniz.

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Ev yapımı, kıyır kıyır poğaça tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin, sevdiklerinize harika lezzetler sunun.

Asla Şaşmayan Mayasız Poğaça Tarifi

Malzemeler

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Asla Şaşmayan Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alalım.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.
Yumuşak bir hamur olsun.
Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına sıraladıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım ve üzerine bıçakla çizik atalım.
Ardından susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri