Elmalı bisküvi, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir tatlı alternatifi. Özellikle çocukların bayılarak yiyeceği bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz. İşte çayın yanına yakışacak elmalı bisküvi tarifi ve püf noktaları..."
ELMALI BİSKÜVİ İÇİN MALZEMELER
20 adet petibör bisküvi
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
YAPILIŞI
Elmalı bisküvi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
Beyazlaşıp köpük köpük olduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrardan çırpalım.
Elmaların kabuğunu ince bir şekilde soyalım ve ince ince dilimleyelim.
Borcamın tabanına bisküvileri boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
Dilimlediğimiz elmaları da bisküvilerin üzerine sırayla dizelim.
Ceviz ve tarçını da elmaların üzerine serpiştirdikten sonra hazırladığımız hamuru tepsiye boşaltarak yayalım.
Önceden 170 °C ısıttığımız fırında elmalı bisküvilerimizi 30 dakika pişirelim.
Pişen elmalı bisküvileri oda ısısına gelinceye kadar dinlendirelim.
Ardından üzerine pudra şekeri serpelim ve yuvarlak bir aparat yardımı ile keselim.
Elmalı bisküvilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Elmalı bisküvi, çay saatlerinizi tatlandıracak bir lezzet. Pratik ve hafif olması, bu tarifin herkes tarafından sevilmesini sağlıyor. Özellikle çocukların favorisi olan bu tatlı, sizin de vazgeçilmeziniz olacak. Hemen deneyin ve bu lezzetin tadına varın!