Ezo gelin çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Hem pratik, hem lezzetli, hem de sağlıklı olan bu çorbayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte size adım adım ezo gelin çorbası tarifi ve püf noktaları.
Ezo gelin çorbası, hem ekonomik, hem de nefis bir çorbadır. Kuru soğan, biber salçası ve baharatlarla lezzetlendirilen bu çorbayı yapmak çok kolaydır. Ezo gelin çorbasının en iyi tarifini ve püf noktalarını sizin için derledik.
EZOGELİN ÇORBASI
MALZEMELERİ
2 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
2 Çorba kaşığı bulgur
2 Çorba kaşığı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 Su bardağı su (Et suyu olabilir)
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz
EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Çorba tenceresine soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavuralım.
Önceden yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağı altını kısarak mercimekler dağılana kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tencerede sıvı yağın içine salça ekleyip birkaç dakika kavuralım.
İçine nane, pul biber ve karabiber ve 1 bardak su ekleyip pişirelim.
Elde ettiğimiz sosu pişmiş olan çorbamıza ekleyip birkaç dakika daha pişmeye bırakalım.
Bu aşamada kıvamını kontrol edip tercihinize göre su ekleyebilirsiniz.
Tuzunu ekleyip kapatalım.
Ezo Gelin Çorbasının Püf Noktası;
Et suyu kullanırsanız hem lezzeti, hem besleyiciliği artar.