Kadayıf, irmik ve sütün harika buluşmasını denediniz mi? İşte adım adım Kadayıflı İrmikli Muhallebi tarifi!
Kadayıflı irmikli muhallebi yapılması çok kolay ve az malzeme ile yapılan adete bir lezzet harikası. Kadayıf, irmik ve sütün bir araya gelerek yarattığı bu lezzet bugüne kadar neden bunu yapmadım diyerek hayıflanacaksınız
Kadayıflı irmikli muhallebi yapımının kolaylığı, lezzetinin ise damak tadımıza uygunluğuyla öne çıkıyor. Kadayıflı irmikli muhallebi nasıl yapılır? İçerisine hangi malzemeler konur ve yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Hepsi bu tarifte deneyin ustalığınız taktir görsün.
Kadayıflı İrmikli Muhallebi İçin Malzemeler
400 gram tel kadayıf
70 gram tereyağı
80-90 gr dövülmüş ceviz
1 çaybardağı toz şeker
Muhallebisi için:
170 gr toz şeker
1 su bardağı irmik
1 litre süt
Kadayıflı İrmikli Muhallebi Tarifi
Bir tavaya tereyağını koyuyoruz üzerine kadayıfı da ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Daha sonra üzerine cevizleri ve şekeri de ekliyoruz ve şeker eriyene dek karıştırarak kavuruyoruz ve ardından soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi muhallebisi için gereken tüm malzemeleri tencereye alıyoruz ve çırpma teli ile çırpıyoruz ve kaynaya dek bu işleme kesintisiz devam ediyoruz. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Uygun bir tepsiye kadayıfların yarısını boşaltın ve eşit bir şekilde yayın sonra pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine boşaltıp düzleştiriyoruz.
Ardından geri kalan kadayıfları üzerine döküp düzleştiriyoruz. Daha sonra oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz.
Soğuyan kadayıflı irmikli muhallebimizi buzdolabına alıp en az 1 saat tutuyoruz. Daha sonra üstünü dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyetler olsun…