Yemek

Ege'nin eşşiz lezzeti evinizde: Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

Ege'nin o eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı enginar, hem hafifliği hem de sağlıklı oluşuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu pratik tarifle, siz de evinizde Ege mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.

Abone Ol

Sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak bir tarif: Zeytinyağlı enginar. Ege'nin taptaze sebzeleriyle hazırlanan bu yemek, hem pratik hem de nefis bir alternatif sunuyor.

Ege usulü zeytinyağlı enginar, sağlıklı ve hafif bir öğün arayanlar için mükemmel bir seçenek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacaksınız.

Zeytinyağlı enginar, Ege'nin geleneksel lezzetlerinden biri olarak sofralarınızda yerini alıyor. Sağlıklı ve hafif bir öğün arayanlar için ideal olan bu tarif, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor.

MALZEMELER

Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 bardak bezelye
8 adet enginar
2 limonun suyu
1 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu

TARİF

Soğanı yağ ile kavurun.
Üzerine küp küp doğradığınız sebzeleri ekleyip kavurun.
Bezelyeyi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Ayrı bir kapta limon suyunu, suyu, şekeri, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
Geniş bir tencereye enginarları dizin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürleri bölüştürün.
Limonlu sosu tencereye koyun ve enginarla yumuşayana dek pişirin.
Dereotu ile servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }