Ege'nin eşsiz lezzeti Güngörmez Çökertme Kebabı nasıl yapılır? MasterChef tarifiyle dana kontrfile'in en lezzetli hali.
Bodrum'un ünlü kebabı Güngörmez Çökertme Kebabı'nın püf noktaları ve tarifi MasterChef kalitesiyle sizlerle!
GÜNGÖRMEZ KEBABI ET İÇİN MALZEMELER
300gram dana kontrfile
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ET MARİNESİ İÇİN MALZEMELER
1 tane rendelenmiş soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
KİBRİT PATATES MALZEMELERİ
2 tane orta boy patates
1,5 su bardağı tereyağı
DOMATES SOSU MALZEMELERİ
1 tane rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
SERVİS İÇİN MALZEMELER
4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
3 tane sivri biber
NASIL YAPILIR
Yağlı kısımlarından temizlenmiş biftek dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
Et marinesi için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında ortalama 1 saat dinlendirin.
Patateslerin kabuğunu soyun.
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
Kestiğiniz patatesleri bol suda durulayın. Ardından üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Tencerede kızdırdığınız yağda, patatesler altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Patatesler kızarınca, patatesleri üzeri kağıt havlı kaplı tabağa alın ve dinlendirin.
Etleri kızartmak için döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Ardından tereyağını ekleyin.
Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
Domates sosunu hazırlamak için tereyağını uygun bir tavada kızdırın.
Kızan yağın üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Ortalama 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
Servis tabağına önce kızarttığınız kibrit patatesleri alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu dökün.
Son olarak sotelenmiş et dilimlerini alıp biberle süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.