Ekonomik ve ağız sulandıran bir börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu kolay mayasız börek tarifi ile herkesin favorisi olacaksınız.

Evde lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Az malzemeyle harikalar yaratan bu mayasız börek tarifiyle tanışın.

Mayasız börek yapmak artık çok kolay! İster peynirli, ister kıymalı ya da patatesli; bu tarifle her türlü böreği yapabilirsiniz. Adım adım anlatıyoruz, başlayalım mı?

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Artık lezzetli ve çıtır çıtır mayasız börekleri evde yapmak çok kolay! Bu tarifle, az malzemeyle ekonomik ve ağız sulandıran börekler hazırlayabilirsiniz. İster peynirli, ister kıymalı ya da patatesli olsun, bu tarif tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini toplayacak. Deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun.