Biskrem kurabiye nasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte malzemeler ve yapılışı.
Biskrem tarifimizle, çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar sunabilirsiniz. Adım adım tarifi hemen deneyin.
Çikolatalı atıştırmalıkta yeni trend! Biskrem'i artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...
Evde biskrem tarifi
Malzemeler
-125 gram(yarım paket) tereyağı ya da margarin
-1,5 çay bardağı toz şeker
-1,5 çay bardağı sıvı yağ
-1,5 çay bardağı yoğurt
-1 paket vanilya
-yaklaşık 5,5 su bardağı un
-içerisi için çikolata
Biskrem nasıl yapılır?
Evde biskrem hazırlamak için derin bir kabın içerisine ilk olarak oda sıcaklığında erimiş tereyağını ya da margarini, toz şekeri ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Ardından üzerine vanilya ve yoğurdu da koyarak karıştırmaya devam edin.
Sonra karışımın içerisine un eklemeden önce unu elemeniz gerekiyor.
Unu karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yavaşça hem un ekleyin hem de karıştırın.
Eğer vaktiniz varsa hamurunuzu biraz dinlendirebilirsiniz. Dinlendirmeden de yapabilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz hamuru küçük avuç içi toplar büyüklüğünde parçalara ayırın.
Ardından poğaça yapar gibi avuç büyüklüğünüzde açarak içerisine katı çikolata koyun.
Dilerseniz bayram çikolataları evde biskrem tarifi için çok uygun olacaktır.
Katı ve sert çikolata koyarsanız hamur pişerken çikolata da içerisinde eriyecektir.
İçerine çikolata koyduğunuz hamuru kurabiye şekli alacak şeklinde kapatın ve altına yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerine şekil vermek için bıçak yardımı ile çok derin hamuru kesmeden küçük çizikler atabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.