Bisküvi ve çikolatanın mükemmel uyumuyla, her lokmanızda ağızda dağılan bir lezzeti keşfedin!
Muhallebinin yumuşacık dokusuyla, çikolatanın zenginliğini bir araya getiren bisküvili rulo pastayla tanışın!
Bu lezzetli bisküvili rulo pasta tarifi, çikolata severlerin ve tatlı tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir tat. İçindeki yumuşak muhallebi dolgusu ve çikolatalı ganaj kaplamasıyla beş çaylarınıza ve özel günlerinize eşsiz bir lezzet katacak.
Komşularınızı davet ederek ve çocuklarınızın heyecanını paylaşarak bu tarifi birlikte hazırlamanın keyfini yaşamaya hazır mısınız? Peki Lezzetli bisküvili rula pasta nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir? İyi bir bisküvili rulo pasta nasıl yapılır?
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler:
İçi İçin:
500 ml süt (2,5 su bardağı)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Bisküvili Hamur İçin:
1,5 paket petibör bisküvi (rondodan geçirilmiş)
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Ganaj İçin:
1 su bardağı krema
110 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
Bisküvili Rulo Pasta Yapılışı:
İç kısmı için, orta boy bir tencerede süt, irmik ve toz şekeri sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi piştikten sonra vanilini ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kasede rondodan geçirilmiş petibör bisküvileri, süt, eritilmiş tereyağı ve kakaoyla birlikte yoğurun, hamur haline getirin.
Streç film serilmiş tezgaha kakaolu hamuru dikdörtgen olacak şekilde yayın ve üzerini streç film ile kapatarak merdaneyle pürüzsüz bir şekil verin.
Üzerindeki streç filmi çıkarıp irmikli muhallebiyi ekleyin ve aynı miktarda kakaolu hamurun üzerine yayın. Sonra merdaneyle muhallebiyi de düzleştirin.
Hazırlanan dikdörtgen pastayı dik konuma getirip rulo şeklinde sarın.
Dış yüzeyini streç film ile kaplayıp en az 4 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Ganajı hazırlamak için, kremayı bir sos tenceresine aktarın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.
Doğranmış bitter çikolataları ocaktan aldığınız kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sonra sütü de ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırlanan ganajı, buzdolabından çıkarıp streç filmini çıkardığınız pastanın üzerine dökün ve 5 dakika bekledikten sonra çatal yardımıyla odun yüzeyine benzeyen şekiller verin. Ardından sevdiklerinizle afiyetle tüketin.