Hazır yufkadan yapılan, hem iç harcı hem dış görünüşü ile kalpleri fetheden Tavuklu Saray Kebabı tarifi burada!
Tavuklu Saray Kebabı tarifi ile evinizde sultanlara layık bir lezzet hazırlayın! İşte detaylı tarif.
Sultanların sofralarından evlerimize özel bir lezzet: Tavuklu Saray Kebabı. İşte bu benzersiz tarifin tüm detayları!
Sultanlara layık bir saray kebabı tarifi ile sizlerleyiz. Evinizce kolayca hazırlayabileceğiniz bu kebap tarifi ile hem lezzet hem de görsel bir şölen hazırlamaya var mısınız? Hazır yufkadan yapılan tavuklu saray kebabı hem iç harcı hemde dış görünüşü ile gönlünüzü fethederken damaklarınızda bıraktığı o şahane lezzete hayır diyemeyecek tekrar tekrar yemek isteyeceksiniz. Porsiyonluk yapısı ile davet menülerinizin ilk sırasında yerini alabilecek bir kebap tarifi. Tavuklu saray kebabı tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Saray Kebabı;
Tavuklu Saray Kebabı Tarifi için Gerekli Malzemeler;
400 gram tavuk göğsü
3 sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
3 adet patates
1 adet yufka
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Çeri domates
Hazırlanışı;
1. Tencereye doğranmış tavuk etini alarak suyunu çekinceye kadar pişirelim.
2. Sıvı yağ ilave edip 4-5 dakika kavuralım.
3. Doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
4. Doğranmış domatesi ilave edip karıştıralım.
5. Salça, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek karıştırıp bir kaç dakika daha pişirelim.
6. Tavuğu ocaktan alarak kızartmış olduğumuz patatesi ilave edip karıştıralım.
7. Parçalara ayırdığımız yufkayı kasenin kenarından taşacak şekilde yerleştirelim.
8. Orta kısmına iç harcımızdan koyarak kenarlarından sarkan yufkamızı kapatalım.
9. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine ters çevirelim.
10. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip kavuralım.
11. Sütü ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
12. Sosumuzdan 2-3 kaşık alarak yufkaların üzerine koyarak yayalım.
13. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 - 20 dakika pişirelim.
14. Daha sonra fırından alarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek domates yerleştirelim.
15. Tekrar fırına vererek peynirler kızarıncaya kadar pişirelim. Saray kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.