Yemek

Evinizde pastane tatlısı: En iyi Islak Kek tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan ıslak kekin en özel tarifini ve hazırlık ipuçlarını sizler için derledik. Adım adım ıslak kek hazırlığı, sunumu ve püf noktaları ile mükemmel bir tatlı deneyimine hazır olun...

Abone Ol

Çikolatanın eşsiz lezzetini mükemmel bir ıslak kek tarifiyle buluşturuyoruz! Islak kekin püf noktaları, hazırlık adımları ve sunum önerileri ile çikolata aşkınızı yeniden keşfedin...

Islak Kek için Gerekli Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ

Islak Kekin Sosu İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker

Islak Kekimizin Yapılışı

Öncelikle sosunu hazırlayalım.
Küçük bir tencereye süt, kakao, şeker, sıvıyağ ekleyerek çırpma telimizle kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

Keki için,

Yumurta ve şekeri koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ve sıvıyağımızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Vanilya ile kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek iyice özleşene kadar çırpıyoruz Kalıbımızı iyice yağlayarak kekimizin hamurunu döküp 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosumuzu eşit miktarda döküyoruz.
Kekimiz sosunu güzelce çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben Hindistan cevizini tercih ediyorum. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Damla çikolatayı da çok yakıştırıyorlar.

Islak Kekimizin Püf Noktası

Islak kekimizin daha iyi kabarması için, kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 2 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet, şeker olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }