Gelinim Mutfakta'nın eşsiz ıspanaklı fırın makarna tarifi ile tanışın! Börek tadındaki bu lezzetli yemekle tanışma vaktiniz geldi.

Ispanaklı fırın makarna, hem lezzetli hem de besleyici bir yemek seçeneği. Ispanaklı fırın makarnayı yapmak için sadece bir paket fırın makarna spagetti, yarım paket dondurulmuş ıspanak, bir adet kuru soğan, un, tereyağ, süt ve kaşar peyniri rendesi gerekiyor. Tarifin detayları için hemen okumaya başlayın.

Gelinim Mutfakta ıspanaklı fırın makarna tarifi merak edildi. Görüntüsüyle iştah açan, aynı anda hem börek, hem makarna, hem de lazanya yiyormuş gibi hissedeceğiniz enfes bir makarna tarifini sizler için hazırladık. Peki, Mis gibi kokan ıspanaklı fırın makarna nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta ıspanaklı fırın makarna tarifi!

Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır? Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta ıspanaklı fırın makarna, tek başına ana yemek olarak tüketilebileceği gibi etli yemeklerin yanına yancı olarak da kabul edilebilir. Ispanaklı fırın makarna her halükarda sizi ayırdığınız vakit için pişman etmeyecek, ikram ettiğiniz herkesi de mest edecek. İşte yapımı oldukça kolay olan ve mis gibi kokan börek tadında ıspanaklı fırın makarna tarifi...

ISPANAKLI FIRIN MAKARNA TARİFİ

MALZEMELER

1 paket fırın makarna spagetti
Yarım paket dondurulmuş ıspanak (ben superfresh kullanıyorum daha rahat oluyor. İsterseniz normal yarım kilo ıspanak kullanabilirsiniz)
2-3 kaşık sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Karabiber,
Tuz
Beşamel sos için;
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 bardak süt
Tuz
Üzeri için bol kaşar peyniri rendesi

TARİF

Öncelikle makarnamızı haşlayıp süzüyoruz.
Makarnalar haşlanırken biz soğanları küp doğrayıp biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
Üzerine ıspanakları ekleyip beraber kavurmaya devam ediyoruz.
İçerisine tuz karabiber ekleyip kenara alıyoruz..
Beşamel sosu yapmak için tereyağ ve unu bir arada iyice kavuruyoruz.
Unun kokusu cıkınca sütü ve tuzu ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırıyoruz.
Sosun yarısını da bu karışıma yediriyoruz.
Büyük boy dikdörtgen borcamı az sıvı yağ ile yağlayıp bu karışımı borcama yayıyoruz.
Üzerine kalan sosu döküyoruz ve düzeltiyoruz.
En üste kaşar rendesi koyuyoruz.. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun
AFİYET OLSUN!