Güveçte kaşarlı kavurma, etin ve kaşarın enfes buluşmasını sunan pratik bir tariftir. Kuşbaşı dana eti, domates, biber ve tereyağı gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzetli yemek, fırında kaşar peyniri ile mükemmel bir uyum yakalıyor. İşte detaylı güveçte kaşarkavurma tarifi.

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Eti düdüklüye atın ve suyunu çekene kadar kavurun.

2.     Etleri 30 dakika kadar düdüklüde pişirin.

3.     Ayrı bir tavaya yağı ekleyin, etleri ve biberi alarak kavurun.

4.     Biber renk alınca domatesi ilave edin.

5.     Karışımı güveçlere pay edin. Kaşar peyniri ilave ederek fırına verin. 180 derecede kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

6.     Güveçte kaşarlı kavurma tarifiniz hazır.

Güveçte kaşarlı kavurma tarifi, hem lezzeti hem de sunumuyla sofralarınıza şıklık katacak. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, etin ve kaşarın muhteşem uyumunu bir araya getiriyor. Fırında eriyen kaşar peyniri ile taçlandırılan bu nefis yemek, özellikle özel davetlerinizde misafirlerinizi etkileyecek. Denemenizi ve sevdiklerinizle paylaşmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com