Karnabahar, birçok faydasıyla bilinen bir sebzedir. Ancak pişirirken oluşan kokusunu nasıl giderdiğinizi biliyor musunuz? İşte size kokusuz ve leziz bir karnabahar yemeği tarifi ve bu sebzenin bilinmeyen faydaları...

KARNABAHAR YEMEĞİNİN TARİFİ NASILDIR?

Yapımı için malzemeler

1 adet orta boy karnabahar
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Pul biber
Tuz

Karnabahar yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı ayırıp güzelce yıkayın.

Soğanı ince ince doğrayıp bir tencerede zeytinyağında birkaç dakika kavurun.

Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi

Salçayı da ilave edip bir süre daha kavurun.

Patatesi küp küp doğrayın.

Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin.

Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin.

Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun...