Bir dilimden sonra duramayacağınız Medovik Pasta yapmaya hazır mısınız? Rusya'nın bu geleneksel lezzetini evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Medovik Pasta, kat kat lezzetiyle tatlı severlerin gözdesi. Evde bu eşsiz lezzeti yaratmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları burada!
Rus mutfağının vazgeçilmez tatlısı Medovik Pasta, artık mutfaklarınızda. Bu kolay tarifle herkesi tatlıya doyurun.
MALZEMELER
Bisküvisi için;
3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.
Kreması için;
300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.
Kaplamak için;
1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.
TARİF
Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.
Medovik Pasta, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz bir tatlı. Rus mutfağının bu eşsiz lezzetini evinizde deneyimlemek, tatlı yapmayı seven herkes için harika bir fırsat. Hazırladığınız Medovik Pastayı ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşarak onlara da bu benzersiz tatlı deneyimini yaşatın. Şimdiden afiyet olsun!