Yemek

Her sofranın baş tacı: Yayla Çorbası! Pratik ve lezzetli Yayla Çorbası nasıl yapılır?

Bir çorba kaşığı ferahlık, bir tutam Anadolu lezzeti; işte karşınızda yayla çorbası! Türkiye'nin dört bir yanında sevilerek yapılan, hafif ama bir o kadar da besleyici bu çorba, sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları...

Abone Ol

Çorbaların kraliçesi, sofraların baş tacı yayla çorbası, hem pratik yapımı hem de lezzeti ile gönüllerde taht kuruyor. Anadolu'nun mistik lezzetleri arasında yerini alan yayla çorbası, kimi yerlerde yoğurt çorbası olarak da biliniyor. İşte bu lezzetin tarifi ve yapım aşamaları...

Yarmalısı da yapılan yayla çorbası genelde pirinç ile tercih ediliyor. Türkiye’nin her yerinde yapılan ve bilinen yayla çorbası her damak zevkine hitap eden bir lezzette olmasıyla deneyenlerden tam not alıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati tüketebileceğiniz bu pratik ve besleyici yayla çorbası tarifi püf noktalarına dikkat ederek yapıldığı takdirde lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Hem lezzetli hem pratik yayla (yoğurt) çorbası tarifi...
Yayla çorbası pratik ve lezzetli çorbaların başında geliyor. Kimi yörelerde yoğurt çorbası veya düğün çorbası olarak adlandırılan bu çorba misafir sofralarının baş tacı. Yayla çorbası lezzetinin yanında hafif olmasıyla da oldukça seviliyor. Üzerine yakılan tereyağı çorbanın daha iyi bir tat almasını sağlıyor. İşte üzerindeki nane ile ferahlık hissi veren yayla çorbasının tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane

TARİF

Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tuzu pişerken eklememelisiniz.
Yoğurt çorbası servise hazır. İsteğe göre üzerine tereyağ ve nane yakılıp servis edilir.

Yayla çorbası, hafifliği ve lezzeti ile Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Anadolu'nun serin yaylalarını andıran bu çorba, kimi yerlerde düğün çorbası olarak da adlandırılır. Her öğünde tüketebileceğiniz bu çorbanın tarifi ve püf noktaları ile siz de sofralarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }