Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizin de bayılacağı bir tatlı arıyorsanız, kıyır kıyır ay tatlısı tam size göre! İşte detaylı tarifi...
Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri olan ay tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Baklava tadında bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz!
Baklava lezzetini aratmayan, her lokmada ağzınızda dağılan ay tatlısı yapımının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte tarifin tüm detayları...
Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu
Hamuru için;
1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için;
Toz fıstık
Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi
Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.
Ay tatlısı tarifi ile evde baklava lezzetini yakalamak artık çok kolay! Bu adımları takip ederek siz de kıyır kıyır, şerbetli ve lezzetli bir ay tatlısı yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Unutmayın, en güzel tatlılar ev yapımıdır ve bu tarif, tatlı anlarınıza eşlik edecek mükemmel bir seçenek sunuyor.