Patatesli hingel, özellikle patates ve hamurun mükemmel uyumu ile bilinir. MasterChef'in bu popüler yemeğini evinizde yapmak istiyorsanız, size gereken tüm bilgiler burada. Yemek, hem göze hem de damağa hitap eden özellikleriyle ön plana çıkar.

MasterChef Patatesli Hingel Tarifi

MasterChef Türkiye'de haftanın son takım oyununda, Kafkasya mutfağına özgü patatesli hingel yemeği dikkat çekti. Türk mutfağına da girmiş olan bu lezzetli hamur işi, pratik malzemelerle yapılabiliyor. Peki, patatesli hingel nasıl yapılır? İşte MasterChef'te yapılan patatesli hingel tarifi ve gerekli malzemeler...

Patatesli Hingel İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:

4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Kırmızıbiber
Nane

Patatesli Hingel Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurta, tuz ve suyu iyice karıştırın.
Üzerine unu ekleyin ve hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizden emin olun.
Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru iki büyük parçaya bölün.
Merdane yardımıyla hamuru açın, ancak hamurun çok ince olmamasına özen gösterin.
Açtığınız hamurdan, çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın.

Haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirin.
Üzerine doğranmış soğan, tuz, toz kırmızıbiber ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.

Hamur parçalarının ortasına hazırladığınız patatesli harcı yerleştirin.
Hamurun uçlarını birleştirerek şekil verin.
Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Hazırladığınız hingelleri kaynayan sıcak suda yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.

Haşlanan hingelleri servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt dökün.
Tereyağını eritip içerisine kırmızıbiber ve nane ekleyin ve bu karışımı hingellerin üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!