Ev Yapımı Açma: Lezzeti ve Kokusu Evinizi Saracak: Tel tel ayrılan açma tarifi ile kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek. Sıcak sıcak servis ettiğinizde mis gibi kokusu tüm evi saracak, herkes bir an önce sofraya oturmak isteyecek. İşte adım adım açma tarifimiz!

Tel tel Ayrılan Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • ½ su bardağı ılık su
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Araları için Malzemeler:

Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi
  • 40 gram tereyağı

Üzeri için Malzemeler:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Tel tel Ayrılan Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

2.     Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

3.     Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağı sürün.

4.     Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın.

5.     Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

6.     Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

7.     Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

8.     Ardından çıkarıp bir süre oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin. 

Tel tel ayrılan açma tarifi ile kahvaltılarınızı daha lezzetli hale getirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif sayesinde, evinizde pastane kalitesinde açmalar hazırlayabilirsiniz. Mis gibi kokusu ve tel tel ayrılan dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak bu açmalar, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com