En pratik ve en lezzetli kışlık menemen tarifi ile yazın o muhteşem domates ve biber lezzetini kışın da sofralarınıza getirin

Kışlık menemen yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! İşte size adım adım kışlık menemen tarifi ve püf noktaları.
 

Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli? Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

Kışlık Menemen Nasıl Yapılır?

Malzemeler

10 kg domates
1 kg yeşil biber
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tuz

Kışlık Menemen Nasıl Yapılır?

Yeşil biberleri doğrayarak sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin.
Karıştırın ve tencerenin  kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
Kaynayan menemene tuzu ekleyin ve karıştırın.
Kapağı artık kapatmıyoruz menemenin suyunu çekene kadar yani istediğiniz kıvama gelene kadar bu şekilde pişirin. Biz  2 saat kadar kaynattık.
Menemen soğumadan kaynar bir şekilde mümkün olduğunca kavanozlarda boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
Kavanozun ağız kısmını kurulayın ve kapağını kapatarak ters çevirin.
Soğuduktan sonra muhafaza edeceğiniz serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Afiyet olsun.

Not: Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni alın, daha önce kullanılmış kapaklar tutmayabilir. Ek olarak kullanmadan önce kapakları en az 5 dk kaynatın ve temiz bir bezle güzelce kurulayın.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri