Konya'nın eşsiz lezzetlerinden olan kısır, sizlere sağlıklı ve lezzetli bir meze alternatifi sunuyor. İnce bulgurun, taze otlar ve baharatlarla buluştuğu bu tarifi mutlaka deneyin

Malzemeler:

- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 şeker kaşığı biber salçası
- 6-7 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber

Yapılışı:

1. Kısır tarifine ince bulguru sıcak suda şişirerek başlayın. Yıkadığınız ince bulguru bir kaba atın ve üzerine 1,5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip şişmesi için dinlendirin. Ağzı kapalı bir kapta olması gerektiğini unutmayın.

2. Maydanoz, yeşil biber ve naneyi sirkeli suda yıkayıp ince ince kıyın.

3. Şişip soğuyan bulgura domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın. Nar ekşisi kullanacaksanız bu aşamada kısırınıza ekleyip karıştırın. Tüm bulgurların rengi aynı oranda olacak kadar karıştırın.

4. Doğradığınız maydanoz, nane ve soğanları ekleyin. Üzerine zeytinyağı, tuz, pul biber ve limonu ekleyip tekrar karıştırın. Bu aşamada aşırı karıştırmamanızı öneririz.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

5. Kısırınız servise hazır. Afiyet olsun...