Kızılcık şerbeti yapmanın tam zamanı! Sonbaharın en sağlıklı içeceği olan kızılcık şerbetinin nasıl yapıldığını ve kızılcık meyvesinin faydalarını sizler için derledik. İşte detaylar…

Kızılcık şerbetinin sihirli formülünü merak ediyor musunuz? Bu içeceği evde yapmak çok kolay. Hem sağlığınızı koruyun hem de lezzetinden mahrum kalmayın.

Kızılcıkla hazırlanan doğal içecekler sonbaharın vazgeçilmezi! İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kızılcık şerbeti tarifi...

Lokman Hekim'in "Bunu içen doktor yüzü görmüyor!" diye tarif ettiği kızılcık şerbetinin pek çok faydası bulunuyor. Mayhoş bir lezzete sahip olan kızılcık meyvesi kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden biridir. Mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapmanın tam zamanı. Peki, Kızılcık şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde lezzetli kızılcık şerbeti tarifi ve kızılcık meyvesinin faydaları...

Kızılcık meyvesinin tam mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapılmaya başladı. Sadece eylül ve ekim aylarında taze olarak tüketilebilen kızılcığın dört mevsim tüketilebilmesi için reçeli, marmelatı ve tarhanası yapılıyor. Bunların yanında katkısız ve doğal içecek sevenlerin tercih ettiği kızılcık suyu ve kızılcık şerbeti de oldukça seviliyor. Kızılcığın faydaları da saymakla bitmiyor. İşte kızılcık şerbeti tarifi ve kızılcık meyvesinin faydaları...

Doğal ve sağlıklı bir meyve suyu yaparak sofraları renklendirmek istiyorsanız tam mevsimi olan kızılcık meyvesinden bu kızılcık şerbeti tarifini denemelisiniz.

KIZILCIK ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Kızılcık şerbeti tarifi malzemeler;

500 gr kızılcık
2 litre su
2 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil

Kızılcık şerbeti yapılışı;

MasterChef Islama Köfte tarifi: Islama Köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Islama Köfte tarifi: Islama Köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kızılcık şerbeti için tencereye yıkadığımız kızılcıkları alalım.

Üzerine şeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyerek 15-20 dakika, kızılcıklar yumuşayıp rengini salana kadar kaynatalım.

Kızılcıklar yumuşadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Kızılcık şerbetimiz soğuduktan sonra üzerine temiz bir tülbent geçirdiğimiz kabın içerisine suyunu süzelim.

Tülbentte kalan posaların güzelce suyunu sıkalım.

Kızılcık şerbetinizi ağzı kapaklı bir sürahi ya da kavanoza alarak dolapta saklayabilirsiniz.

Kızılcık şerbetiniz hazır.

AFİYET OLSUN!