Yemek

Marketten almak tarih oluyor: Yemeklerinize eşsiz bir tat katacak doğal ev yapımı salça tarifi

Kışa hazırlık deyince ilk akla gelen o eşsiz kırmızı renkteki biber salçası! Her yemekte baş tacımız. Ama gerçek sır, onu nasıl hazırladığınızda gizli. Peki, annelerimizin ve ninelerimizin gizli sırlarıyla dolu bu tatlı mutfak telaşını, en pratik şekilde nasıl gerçekleştirebiliriz? İşte pratik ve lezzetli biber salçası tarifi

Abone Ol

Mutfakta kendi biber salçanızı yapmanın verdiği hazzı bir kenara bırakın, gerçek ve doğal malzemelerle, ev yapımı biber salçasının tadını başka yerde bulamazsınız. Hadi, bu geleneksel lezzetin sırlarına birlikte göz atalım!

Markette alınanla, evde yapılanın arasındaki farkı bilmeyen yoktur. Özellikle biber salçası söz konusu olduğunda! Ev yapımı biber salçasıyla yemeklerinize farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz?

BİBER SALÇASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 kilogram kapya biber
500 gram acı sivri biber
3 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın.

Hepsini iyi parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın.

Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemelerin tencerenin kapatıp 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender’ı ile püre haline gelene kadar çekin.

Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Güneşte kurutacaksanız üzerine temiz bir örtü örtmeyi unutmayın.

Kurumakta olan salçalarınızı üstlerinin kabuk bağlamaması için günde birkaç kez karıştırmayı ihmal etmeyin.

Kavanozlara aktardığınız salçaların kapaklarını sıkıca kapatın. Salçalarınızı güneş almayan bir yerde saklayın. Kapağını açtığınız salçayı buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun...

BİBER SALÇASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Salçanızı kaynatırken sürekli karıştırın. Karıştırmakta kullandığınız kaşığın tahta olmasına özen gösterin. Aksi takdirde metal kaşık salçanızın sulanmasına neden olacaktır.

Salçalarınızı koyacağınız kavanozları kaynatıp dezenfekte edin ve kurutun. Mümkünse kavanozların iç kısımlarına ellerinizle temas etmemeye çalışın.
 
Salçanın içine arzu ederseniz beşte bir oranında domates de ilave edebilirsiniz. Domates salçanızın lezzetini artırdığı gibi malzemeleri süzgeçten geçirmenizi de kolaylaştırır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }