Yemek

MasterChef finalistlerinin yaptığı O muhteşem Tiramisu tarifi

İtalya'nın en sevilen tatlısı tiramisunun sırları MasterChef finalistlerinden öğrenilir! Kedidilli tiramisu tarifi ile evinizde profesyonel bir tatlı şefi olmanızın zamanı geldi. İşte adım adım tarif ve püf noktaları...

Abone Ol

MasterChef'ten öğrendiğimiz, herkesin bayıldığı o leziz tiramisu tarifini sizlerle paylaşıyoruz! İtalyan'ın en ünlü tatlısını evde nasıl yapabileceğinizi keşfedin...

KEDİDİLLİ TİRAMİSU İÇİN GEREKEN MALZEMELER

• 1 paket kedidili

Islatmak için:

• 1 çorba kaşığı süt

• 1 çorba kaşığı granül kahve

• 1 çorba kaşığı şeker

• Yarım su bardağı ılık su

Kreması İçin:

• 2 çorba kaşığı un

• 2 yumurta sarısı

• 2,5 su bardağı süt

• 1,5 çay bardağı şeker

• 1 paket vanilya

• 1 paket labne peyniri

Üzeri İçin:

• Kakao

TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

• Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.

• Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

• Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.

• Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.

• Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.

• Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.

• Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.

• Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.

• Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.

• Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.

Püf Noktası:

• Tiramisu yapmak istiyorsanız öncelikle hazırlamanız gereken kısım kremadır.

• Kremayı pişirirken tüm malzemeyi bir anda ekleyip pişirmeyin.

• Önce yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır.

• Bu yüzden yumurtanın tamamını kullanmanız gerekmektedir.

• Unu ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katmalısınız.

• Bu sırada sürekli karıştırarak unun topaklamasını engellemeniz gerektiğidir.

• Tiramisu kremasını hazırlarken labne peynirini önceden katmayıp, krema piştikten sonra ilave edin.

• Labne peyniri ekledikten sonra ateşte bekletmeyin.

• Peyniri ekledikten sonra mikserle pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

• Kedidillerini ılık karışıma her iki tarafı da ıslanacak şekilde batırın.

• Servis etmeden önce 1 gece buzdolabında dinlendirin.

• Üzerine çay süzgeci yardımıyla kahveyi eleyerek serpin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }