Kayseri mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan yağlama, MasterChef programında da dikkat çeken tariflerden biri oldu. Yumuşacık hamuru ve kıymalı harcı ile hazırlanan bu lezzet, kat kat dizilerek sunulur ve üzerinde sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Pasta gibi görünümüyle sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak yağlamayı denemek isteyenler için işte tarifi…

MasterChef Yağlama Tarifi Malzemeleri

Hamur için:

Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantalarda böyle yapılıyor Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantalarda böyle yapılıyor

4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Tuz
Su

Harcı için:

300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

MasterChef Yağlama Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması:
Bir kaba un, tuz ve yarım paket yaş mayayı ekleyin. Üzerine yavaşça su ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra, hamuru 20 dakika boyunca mayalanması için dinlendirin.

Hamurun Şekillendirilmesi:
Dinlenmiş hamuru küçük bezelere ayırın. Bezeleri incecik açarak yufka şeklinde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları tavada arkalı önlü pişirin. Şebit denilen bu ekmek, yağlamanın temelini oluşturur.

Kıymalı Harcın Hazırlanması:
Bir tavada kıymayı kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyerek harcı pişirin. Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip, harcı birkaç dakika daha pişirin. Kıymalı harç iyice pişip lezzetini aldığında ocaktan alın.

Yağlamanın Hazırlanması:
Tavada pişirdiğiniz yufkaların arasına kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Her bir katın arasına bu harcı sürerek üst üste dizin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, kat kat yağlamayı bir bıçak yardımıyla dilimleyin.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip servis edin. Kayseri yağlamasının olmazsa olmazı sarımsaklı yoğurt ile tatlının lezzeti katlanıyor.

Afiyet olsun!

Kayseri Yağlaması Mayalı mı, Mayasız mı Yapılır?

Kayseri yağlaması genellikle mayalı hamur ile yapılır. Hamurun daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayan maya, yağlamaya özel bir doku kazandırır. Mayalanmış hamur, ince açıldığında hafif ve lezzetli bir yufka elde edilmesini sağlar.