Elbasan tava tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer aldı. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda elbasan tava tarifi merak edildi. En iyi elbasan tava tarifini yapan takım ödül oyununda e öne geçecek. Peki, elbasan tava arifi nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte püf noktalarıyla elbasan tava tarifi

Elbasan tava tarifinin kolay ve pratik yapımı merak edildi. MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çeken elbasan tava tarifi haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılan, geleneksel bir yemektir. Trakya'nın meşhur lezzeti olan elbasan tava tarifi adını Arnavutluk'a bağlı Elbasan şehrinden alır. İşte hem kolay hem de iştah açıcı elbasan tava yapımı

ELBASAN TAVA TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kg iri doğranmış kuşbaşı et
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Sıcak su
Sosu için:
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı et suyu
Tuz
Üzeri için:
Kırmızı toz biber

TARİF

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin ve kuşbaşı etleri koyup 4-5 dk çevirin. Sonrasında kabuğunu soyup biraz iri doğranmış soğanları ve yemeklik doğranan biberleri koyun. Hafif kavurduktan sonra kekik ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyin. 5 dakika sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Pişmesine yakın tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Etler piştiğinde etin suyunu bir su bardağı ayırın ve soğumasını bekleyin. Geniş bir kasede un, tuz, yumurta ve yoğurtu iyice çırpın. Soğumuş olan et suyunu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam almasına dikkat edin.
Etleri fırın kabına alın ve üzerine, hazırladığınız sosu dökün. En üste biraz kırmızı toz biber serpin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN