Fındıklı kurabiye, her yaş grubunun sevdiği klasik bir lezzet. Bu tarif sayesinde, misafirlerinize kısa sürede lezzetli kurabiyeler sunabilirsiniz.
Ev yapımı fındıklı kurabiyenin püf noktalarıyla, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. İşte adım adım fındıklı kurabiye yapımı...
Kurabiye yapmayı seviyorsanız, bu fındıklı kurabiye tarifi mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Kolay ve lezzetli bu tarifi hemen deneyin!
MALZEMELER
2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için:
Kırılmış fındık
TARİF
Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.
Bu lezzetli ve pratik tarifle, hem misafirlerinizi şımartabilir hem de günlük atıştırmalıklarınıza yeni bir tat ekleyebilirsiniz. Kurabiye yapmanın keyfini çıkarın ve afiyet olsun!