Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi

Çayın yanında nefis bir atıştırmalık arıyorsanız, sirkeli tuzlu kurabiye tarifimiz tam size göre! Sirke ve tereyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, hem çıtır çıtır hem de çok lezzetli. Hazırlaması da oldukça kolay olan bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 3-4 su bardağı un

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı

  • 50 gram çörek otu


Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.

  2. Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  3. Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.

  5. Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.

  6. 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. İşte bu kadar.

Bu enfes sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve özel davetlerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Kolay yapımı ve mükemmel tadıyla herkesin favorisi olacak bu kurabiyeler, her lokmada sizi mutlu edecek. Sevdiklerinizle paylaşarak bu harika lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

kaynak: yemek.com