Sungurlulu Hemşehrimiz Türkiye Belediyeler Birliği Eski Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak,  Bakan Murat Kurum tarafından Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri, Dış İlişkiler ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak atadı.

 HALİL İBRAHİM AZAK KİMDİR?

H. İbrahim Azak 1971 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinde doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Sungurlu’da tamamlayan Azak, Konya Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.

Memuriyet hayatına 1990 yılında Sungurlu Belediyesi’nde Bilgisayar İşletmeni olarak başlayan Azak;1997-2000 yılları arasında Yörüklü Belediyesi’nde Muhasip,

Kayıp Narin bulundu mu? Narin Güran olayında yeni gelişme: İhbar üzerine göl ve mezarlık arandı Kayıp Narin bulundu mu? Narin Güran olayında yeni gelişme: İhbar üzerine göl ve mezarlık arandı

2000-2009 yılları arasında Sungurlu Belediyesi’nde sırasıyla Şef, Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı,

2009-2010 yılları arasında Çorum İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak çalıştıktan sonra  

2010 yılında Türkiye Belediyeler Birliği’ne Eğitim Müdürü olarak naklen atandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nde sırasıyla; Destek Hizmetleri Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı.

24 Temmuz 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un takdirleri ile Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri, Dış İlişkiler ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak atandı.

Belediye Başkanları başta olmak üzere, Belediye Meclis Üyeleri ve Personellerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu konularında çok sayıda eğitim verdi.

Belediyeler Birliği’nde görev yaptığı süre içerisinde Çorum başta olmak üzere tüm belediyelere hizmet eden Hemşehrimiz Azak’ın bu hizmetlerini şimdi de Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak en iyi şekilde yapacağından hiç şüphemiz yoktur.

Gazetemiz Halil İbrahim Azak’a yeni görevinde başarılar diler.

ÖZEL HABER : Merve Kayış

Kaynak: Yayla Haber