Kahvaltınızda veya çay saatlerinizde yöresel bir lezzet denemeye ne dersiniz? Maraş çöreği yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzeme ile kıyır kıyır bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Osmanlı döneminden günümüze kadar kalan bir kültür mirası olan Maraş çöreği, hem lezzetli hem de sağlıklıdır. Bu kıymetli tarifi evinizde denemek istiyorsanız, işte adım adım tarifi...
MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım su bardağı zeytinyağı
Bir su bardağı yoğurt
125 gram eritilmiş tereyağı
Üzerine bir kaşık üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığından az tuz
1 yemek kaşığı çörek otu
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
2 çorba kaşığı yoğurt
Çeyrek su bardağı zeytin yağı
Yeteri kadar çörek otu
MARAŞ ÇÖREĞİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak derin bir kaba un hariç bütün malzemeleri koyun.
Daha sonra iyice bütün malzemeleri karıştırın.
En son yavaş yavaş unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
Ardından hamuru tezgahın üzerine alın ve yarım santim şeklinde hamuru açın.
Bir su bardağı yardımı ile hamura şekil verin.
Ve üzerini yemek bıçağıyla çizikler atın.
Afiyet olsun...