Sırrı çözüldü: Pamuk gibi yumuşak bir kek yapmanın yöntemleri artık sizinle! Bu kolay ve lezzetli tarif, kekinizi mükemmel bir şekilde pişirirken, aynı zamanda pamuk gibi yumuşak olmasını sağlar. Yeni pamuk kek tarifimizle, kekleriniz her zamankinden daha lezzetli olacak.

Pamuk Kek İçin Gerekli Malzemeler

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
1 su bardağı buğday & mısır nişastası
1 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
1 paket vanilya

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisinde 4 adet yumurta akını alalım. 1,5 su bardağı şekerimizin yarısını ilave edelim. 

Mikser yardımıyla bu iki malzemeyi güzelce çırpalım. Yoğun bir kıvam elde etmemiz bu noktada son derece önemlidir.

4 adet yumurta sarısını da ayrıca bir kabın içerisine alalım. Ayırdığımız şekeri ilave edelim.  Mikser ile yumurta sarılarımızın rengi açılıp beyazlaşıncaya kadar iyice çırpalım.

Çırpmaya devam ederken  yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyelim. 1 dakika çırpmamız yeterli olacaktır. 

Akabinde içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 limonun suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek bir 2 dakika daha çırpalım.

Son olarak karışımın içerisine 1 su bardağı buğday veya mısır nişastası, elenmiş 1 su bardağı un, elenmiş 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave edip malzemeler karışıncaya kadar çırpalım. 

Hazırladığımız karışımın içerisine yumurta beyazlarını azar azar ilave ederek spatula yardımıyla homojen bir şekilde yedirmeyi sağlayalım.

Kek hamurumuz hazır olduktan sonra kalıbı tereyağı ile yağlayalım. Kek hamurumuzu kalıbın içerisine alalım.

Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler? Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

Kekimizi önceden ısıttığımız 170° fırında ilk yarım saat fırının kapağını kesinlikle açmadan yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Pişme süresinden sonra kekimizi çıkaralım ve soğuduktan sonra ters çevirerek dilediğimiz gibi servis edelim. 

Afiyet olsun...