Kolay ve leziz bir su böreği tarifiyle karşınızdayız. Adım adım hazırlanışı, püf noktaları ve malzemeleriyle en çıtır su böreği yapımının sırlarını paylaşıyoruz. Evdeki malzemelerle profesyonel sonuçlar alın!

Gereken Malzemeler

6 adet böreklik yufka

İç Sos İçin;

Yemekteyiz Şükrü Çiftçi kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şükrü kaç yaşında, nereli? Yemekteyiz Şükrü Çiftçi kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şükrü kaç yaşında, nereli?

2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ

İç Harç İçin;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Susam

Hazırlanışı

Efsanevi kolay su böreği tarifimize iç sosun hazırlığıyla başlayalım. Su, süt, yumurta ve sıvı yağı uygun bir kapta çırpalım. Ardından iç harcı hazırlayalım. Rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve doğranmış maydanozu uygun bir kapta karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayarak bir yufkayı serelim ve iç sostan sürülim. Diğer iki yufkayı parçalara ayırarak sostan geçirip tepsiye yayalım. İç harcın yarısını serpiştirelim. Kalan iki yufkayı da parçalara ayırarak sosun içine batırıp tepsiye yerleştirelim. Kalan iç harcı serpiştirelim. En üstte kalan yufkayı tepsinin üzerine kapatıp üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpiştirelim. Böreği 200 derecede kızarana kadar fırınlayalım. Pişen böreği dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!