Yaz sıcaklarında kendinizi dondurmayla ödüllendirin! Kendi mutfağınızda hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli pratik ve muzlu dondurma tariflerimizle, yazın tadını çıkarın. Dondurmanızı kendiniz yapmanın kolay ve lezzetli yollarını keşfedin ve serinletici bir tatlı deneyimi yaşayın!

3 MALZEMELİ PRATİK DONDURMA

Malzemeler:

400ml süt

2 bardak krem ​​şanti

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Öncelikle toz şekeri ve sütü bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra soğutalım. İçerisine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpalım. Daha sonra 6 saat kadar buzlukta donduralım.

2 MALZEMELİ KOLAY MUZLU DONDURMA

Hem serinleyip hem evdeki muzları değerlendirebileceğiniz bir tarif...

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Malzemeler:

4 adet olgun muz

1yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Olgun muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin. En az 4 saat dondurucuya atın. Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.

Ardından blender kullanarak muzları ezin. Belirli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın.Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.

Dilerseniz bu şekilde hemen tüketilebilirsiniz. Ya da bir kaba aktarın üzerini streçleyip dondurucaya kaldırın.