Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarif: domatesli acı biber turşusu. Bu turşu ile yemeklerinizin yanında ekmek banarak doyurucu bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Malzemeleri ve yapılışı çok basit. Hemen deneyin!

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan domatesli acı biber turşusu, hem yazın hem de kışın tüketebileceğiniz bir turşu çeşidi. Bu turşunun yapımını adım adım anlatan yazımızda, ayrıca bu turşunun sağlığa faydalarından da bahsettik.

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Domates ve acı biberin eşsiz birleşiminden ortaya çıkan bu turşu tarifi, sofralarınızı renklendirecek...

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler

4 kg domates
2 kg acı biber
1 büyük baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
Biberleri ince ince doğruyoruz .
Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
Biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz .
Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Kavanoz kapaklarımızı mutlaka sıcak suda kaynatıp öyle kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
Karanlık serin bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun.