Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvasını evde nasıl hazırlayabileceğinizi merak mı ediyorsunuz? İşte kolay ve leziz tarif.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvası nasıl yapılır? Bu pratik ve lezzetli tarifle 15 dakikada mükemmel un helvasını evde hazırlayın.
Evde un helvası yapmanın püf noktaları bu tarifte! Geleneksel Türk tatlısı un helvasının sırları, pratik ve lezzetli bir yemek deneyimi için burada. Afiyet olsun

Un helvasının pratik ve lezzetli tarifi ile damaklarınızı şenlendirecek, her evde kolaylıkla yapılabilir bir tatlı tarifi sizleri bekliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvası nasıl yapılır?

Klasik Türk mutfağından un helvasının adım adım yapımını sizinle paylaşıyoruz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, tatlı severler için mükemmel bir seçenek.

Un Helvası Malzemeleri

2 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)125 g

ram tereyağı

1,5 su bardağı şeker (daha az şekerli isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)

Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi

1,5 su bardağı süt veya su

Arzuya göre bir avuç ceviz içi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası yapımında süt veya su kullanabilirsiniz. Öncelikle şekeri ve sütü bir kaba alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.

Un helvası pişirilecek tencerenin içerisine tereyağını alalım.

Un ve ceviz içini ekleyelim.

Orta ateşte karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika rengi kahverengine dönmeye başlayıncaya dek kavuralım. Ocağın altını kısalım.

Kavurduğumuz unun üzerine kenarda beklettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayalım. Bu aşamada yavaş olmak ve karıştırmaya devam etmek önemli.

Sürekli karıştıralım.

Başlarda sulu bir kıvam olsa da zamanla kıvam almaya başlayacaktır.

Helva kıvam aldığında ocağı kapatalım. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.

Sıcakken servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!