Görüntüsü ve lezzetiyle herkesi büyüleyecek haşhaşlı börek tarifi adım adım karşınızda! Klasik börekleri unutun, yeniliğe hazır olun.

Keskin ve rahatlatan haşhaş aromasıyla harika bir börek tarifi sunuyoruz. Çay saatleriniz ve özel davetleriniz için mükemmel olan bu tarif, görüntüsü ve lezzeti ile herkesi büyüleyecek.
Haşhaşlı börek tarifimiz, evde pratik bir şekilde hazırlanabilen ve benzersiz bir tat sunan bir seçenek. Malzemelerin adım adım işlenişi ve pişirilmesi, herkesin bu eşsiz lezzeti denemesini kolaylaştırır.

Sofralarda ona da yer açın. Görüntüsü ile mest eden tadına doyum olmaz kat kat börek tariflerine alternatif haşhaşlı börek favoriniz olacak.

Bildiğiniz bütün börek tariflerini unutun. Kıymalı, patatesli, pırasalı hatta patlıcanlı iç harcı ile gönüllere taht kuran çay yanı atıştırmalığı çeşitli börek tariflerine yeni bir alternatif doğuyor.

Haşhaşın keskin ve rahatlatan aroması bu kez börek içinde yer buluyor. Akşam beş çaylarında, özel davet sofralarında hem görüntüsü hem lezzeti ile tüm ilgiyi üzerinde toplayacak.

HAŞHAŞLI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

Bir adet yumurta
Bir su bardağı ılık süt
Dört su bardağı un
3'te 4 çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı şeker
Bir çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya

İç harcı için:

Bir çorba kasesi haşhaş ezmesi
Üç yemek kaşığı sıvı yağ

Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır? Ayak Paça Çorbası tarifi: MasterChef şifa çorbası Ayak Paça nasıl yapılır?

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.

Elenmiş unu içine azar azar ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
6 su bardağı unu elimi değdirmeden kaşık yardımı ile karıştırdım.
Diğer kalan unları elimizle yoğurarak ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu streçleyip bir örtüye sarıp en az bir saat dinlendirelim.
Hamurumuz dinlenirken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.

Kabarmış olan hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha alalım.
Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
İlk yaptığımız bezeden başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
Tekrardan ilk açtığımız bezeden başlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.

Açtığımız hamurun üzerine bir miktar haşhaşlı harçtan koyup her yerine yayalım.
Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup arılarına haşhaş koyalım.
En üstte koyduğumuz hamurun üzerine harç koymuyoruz.
Üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde açalım.
1, 5 – 2 cm aralıklarla hamuru 12-14 parçaya keselim.
Kestiğimiz şeritlerin iki ucundan elimizle tutup biraz açalım ve döndürelim.
Döndürdüğümüz hamuru tezgaha koyup kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk. daha mayalandıralım.
Ayırdığımız yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve çırpalım.
Çöreklerimizin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.