Ağızda dağılan un kurabiyesinin sırlarıyla tanışın! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek.
Un Kurabiyesi malzemeleri
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat edilmelidir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Yaklaşık 4 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre daha az ve fazla konulabilir)
- Üzeri için toz şeker ya da farklı süsleme malzemeleri kullanılabilir.
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Un kurabiyesi yapılışı oldukça basit görülse de hamurun kıvamı ve dağılma özelliği için dikkat edilmelidir.
- Bu yüzden ilk adımda fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız.
- Fırını 180 derecede ısıtmak için açtıktan sonra hamur hazırlığına geçebilirsiniz.
- Geniş bir kap içerisine tereyağı ve pudra şekerini koyun. Ardından tereyağı ve pudra şekeri iyice homojen hale gelene kadar mikserle iyice çırpın.
- Tereyağı ve pudra şekeri karıştıktan sonra içerisine sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Karışımın içerisine daha sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtanın ardından iyice karıştırın sonra ikinci yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Bu işlemin ardından sırasıyla kabartma tozu, vanilya, ve vanilya şekerini ekleyin.
- Bu malzemelerin ardından unu eklemeye başlayın. Yaklaşık 4 su bardağı unu birer bardak olarak ekleyin.
- Ekledikçe karıştırın ve hamurun kıvamını kontrol edin.
- İstediğiniz kıvama geldikten sonra hamura un eklemeyi durdurun ve şekil verme işlemi için tepsinizi yağlayın.
- Tepsi için yağlı kağıt da kullanmayı tercih edebilirsiniz.
- Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- İsterseniz hamurlarınızın üzerlerine şekil de verebilirsiniz.
- Bunun için bir çataldan faydalanabilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine alabilirsiniz.
- Ardından önceden ısıtarak hazır hale getirdiğiniz 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika veya kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.
- Piştiğinden emin olduğunuz kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Sıcak halde tepsiden aldığınız takdirde kurabiyeleriniz dağılabilir.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Un kurabiyesinin orjinali üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilmesidir. Ancak bu kişilerin damak zevkine göre değişiklik göstereceği için arzuya göre farklı süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.