Ağızda dağılan un kurabiyesinin sırlarıyla tanışın! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek.

Un Kurabiyesi malzemeleri

- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat edilmelidir)

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 2 adet yumurta

- 1 paket vanilya tozu

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya şekeri

Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır? Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır?

- Yaklaşık 4 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre daha az ve fazla konulabilir)

- Üzeri için toz şeker ya da farklı süsleme malzemeleri kullanılabilir.

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

- Un kurabiyesi yapılışı oldukça basit görülse de hamurun kıvamı ve dağılma özelliği için dikkat edilmelidir.

- Bu yüzden ilk adımda fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız.

- Fırını 180 derecede ısıtmak için açtıktan sonra hamur hazırlığına geçebilirsiniz.

- Geniş bir kap içerisine tereyağı ve pudra şekerini koyun. Ardından tereyağı ve pudra şekeri iyice homojen hale gelene kadar mikserle iyice çırpın.

- Tereyağı ve pudra şekeri karıştıktan sonra içerisine sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

- Karışımın içerisine daha sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtanın ardından iyice karıştırın sonra ikinci yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın.

- Bu işlemin ardından sırasıyla kabartma tozu, vanilya, ve vanilya şekerini ekleyin.

- Bu malzemelerin ardından unu eklemeye başlayın. Yaklaşık 4 su bardağı unu birer bardak olarak ekleyin.

- Ekledikçe karıştırın ve hamurun kıvamını kontrol edin.

- İstediğiniz kıvama geldikten sonra hamura un eklemeyi durdurun ve şekil verme işlemi için tepsinizi yağlayın.

- Tepsi için yağlı kağıt da kullanmayı tercih edebilirsiniz.

- Hamurlarınızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

- İsterseniz hamurlarınızın üzerlerine şekil de verebilirsiniz.

- Bunun için bir çataldan faydalanabilirsiniz.

- Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine alabilirsiniz.

- Ardından önceden ısıtarak hazır hale getirdiğiniz 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika veya kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.

- Piştiğinden emin olduğunuz kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

- Sıcak halde tepsiden aldığınız takdirde kurabiyeleriniz dağılabilir.

- Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

- Un kurabiyesinin orjinali üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilmesidir. Ancak bu kişilerin damak zevkine göre değişiklik göstereceği için arzuya göre farklı süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.